Anmelden | Kein Konto? Registrieren!
Blogarchiv
  Tibia ML v2.1

  Tibia ML v2.1

  Geschrieben von Steven am Sunday 26 April 2009
  Det har gått nästan 4 månader, men nu är det äntligen klart. Den nya versionen av Tibia ML är nu tillgänglig för alla. Anledningen till att denna uppdatering tog mycket längre tid än den förra uppdateringen är att vi har byggt om hela vår hemsidas kärna. Vi ändrade vår kodning från HTML 4.01 till XHTML 1.0 och vi ändrade om våra språkfunktioner. Du kan läsa mer om detta nedan.

  Ombyggda språkfunktioner


  Våra gamla språkfunktioner gjorde sitt jobb, men de gav oss ibland konstiga ord av variabler som inte var en del av översättningen. Vårt nya system gör variabelordsdelen av översättningen och ger därför en jämnare och mer korrekt översättning. Sättet som information hanteras har också ändrats. Istället för att översätta orden en och en, försöker vårt nya system att göra så mycket som möjligt på en gång vilket resulterar i kortare laddningstid för nästan alla sidor.


  XHTML 1.0


  Istället för HTML 4.01 använder vi nu XHTML (Extensible HyperText Markup Language) 1.0. XHTML förenar pålägget av HTML med syntaxen för XML. Bytet till XHTML kommer göra det enklare för oss att använda s.k. plug-ins för att visa grafikdemonstrationer och statistik i framtiden. Utöver det så är vår hemsida nu helt validerat kodad vilket gör att den ser likadan ut i alla internetläsare och minskar risken för fel.


  Nya innehållsboxar


  Vi har bytt ut de gamla innehållsboxarna mot nya. Dessa nya boxar har en rubrik med en fasning och en ikon i toppen istället för de helt gråa boxarna. De nya boxarna finns på hela hemsida nu och även några små layoutändningar har gjorts.

  New content boxes  Nytt system för kommentarer


  Vi har ändrat mycket med vårt kommenteringssytem, både synligt och osynligt. Vi börjar med den osynliga delen där kommentar nu är sparade på ett annat sätt vilket gör att de kan visas fortare. När det gäller den synliga delen tog vi bort kommentarspråket och rankningen eftersom de flesta lämnade språket som det var istället och vi tycker inte rankningar passar i kommentarerna. Svar har också bytts ut mot citat och vi lade till lite Ajax i kommenteringssystemet (titta på detta blogginlägget du läser nu).

  New comment layout  Statistik och uträkningsavdelningen


  Vi har lagt till 2 nya sektioner till vår hemsidemeny. En utav dessa är statistiksektionen och den andra är uträkningsavdelningen. Experience-historiken har flyttats till statistikdelen och loot-räknaren till räkningssektionen. Dessutom har vi lagt till 3 nya uträknare:
  • Reseuträknaren: Tro det eller ej men den kan användas för att beräkna dina resekostnader. Denna uträknare fungerar inte 100% felfritt än.
  • Blessing-uträknaren: Skriv in din level och se hur mycket blessings kostar och vad du får för fördelar av att köpa dem.
  • Experience-kalkylatorn: Skriv in din level, leveln du vill bli och hur många procent du har kvar till nästa level så räknar vi ut hur mycket experience-poäng du behöver för att nå den leveln. Dessutom visar vi hur många monster du behöver döda av varje slag för att du ska få den leveln du önskar.
  Ett speciellt tack till Aleex och Korni för hjälpen med de nya uträknarna.


  Lotteriavdelning


  Jag antar att de flesta vet att Erig har stängt sin hemsida nyligen. Detta skapade mycket problem eftersom många saker försvann. Jag har märkt en trend att några startat hemsidor för att ersätta några sektioner av det som Erig hade och vi samma idé om en lotteriavdelning som våra forumanvändare frågat efter. Så nu har vi ett Tibialotteri där folk kan skapa lotterier precis som de gjorde på Erigs lotterisida förut. Vi har lagt till en extra tjänst; när du postar dina lotter och namnen på köparna på det officiella forumet i ett speciellt format, så kan vårat system automatiskt se namnen på lottköparna och säga vem som vann, istället för att bara säga ett vinstnummer.

  Lottery winners  Det var våra viktigaste hemsideändringar. Det finns några små ändringar också men de är inte väldigt viktiga. Från och med nu planerar vi att uppdatera våran hemsida varje månad. Vi kan självklart inte lova att det kommer hända exakt varje månad, men vi ska göra vårt bästa för att nå vårt mål. Uppdateringarna kommer vara ganska små eftersom stora förändringar tar lång tid att utveckla.

  Håll dina ögon öppna för inom de närmsta dagarna kommer vi att starta en tävling där alla kan vinna. Allt du behöver är tur Winkend!